Yeni Bina Kapı Numarası

Vatandaşlarımızın yorulmaması için, olması gereken en uygun sistem geliştirilmiş olup, MELİKGAZİ, KOCASİNAN, TALAS, HACILAR ve İNCESU sınırları içerisindeki bir yapı için kapı numarası alacak kişilerin ilgili evraklar ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi  Numarataj Amirliğine (Oda Numarası: Z 02) başvurmaları gerekmektedir. Diğer 11 İlçe (AKKIŞLA, BÜNYAN, DEVELİ, FELAHİYE, ÖZVATAN, PINARBAŞI, SARIOĞLAN, SARIZ, TOMARZA, YAHYALI, YEŞİLHİSAR) sınırları içerisindeki bir yapı için kapı numarası alacak kişilerin ilgili evraklar ile kendi ilçe belediyelerine başvurmaları gerekmektedir.

İlçe belediyeleri kendilerine açılan kullanıcı adı ve şifre ile bu bilgileri online olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne iletmektedir. Yapılan talepler anında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Numarataj Amirliği ekranına düşmekte olup, görevli personeller gerekli incelemeleri yapıp bilgilerde eksiklik ya da yanlışlık var ise, eksiklerin tamamlanması için ilçe personeli ile online olarak sistem üzerinden haberleşmekte, eğer bütün bilgileri doğru ise gerekli işlemleri yapıp anında onaylamaktadır.

İlçe Belediyesine başvuran kişilerin Adres Beyan Formu'nu almak için tekrar ilçe belediyesine gitmesine gerek yoktur. Numara talebinde bulunan vatandaşlarımız ile numara kontrolü yapmak isteyen kurum ve kuruluşlar gerekli bilgiler ile talepleri online olarak
https://cbs.kayseri.bel.tr/TalepSorgulama.aspx adresinden sorgulanabilmektedir.

Tamamlanan Binaların Kapı Numarası İçin Kamu Hizmet Standartları Gereği İstenen Belgeler

• Dilekçe