3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi

Kayseri 3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi ile neler yapılabilir?

• En güncel olan 2015 yılı hava fotoğrafı (ortofoto) ve hassas arazi modeli ile şehrin sanal modelinde gezinti yapılabilir.
  • Belediyemizin Yapmayı planladığı büyük projelerin (Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi, Anadolu Harikalar Diyarı vb.) bilgilerine erişilebilir,
  • Kentin sokaklarında sanal olarak dolaşılabilir ve kentin gelişimi uydu görüntüsü ve hava fotoğrafı (ortofoto) üzerinde 3 Boyutlu izlenilebilir,
  • Kentin Ulaşım Sistemine erişilebilir. Tramvay, Otobüs, Bisiklet yolları ile durakları sorgulanabilir.
  • Mevcut yol ağı kullanılarak en kısa yol analizi yapılabilir.
  • Kent Rehberi ile şehrin içindeki önemli kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, okullar, sağlık tesisleri, eczaneler, emniyet birimleri, oteller, tarihi eserler vb. sorgulanabilir.
  • Bulunduğunuz yere en yakın Hastane, Eczane vb. her türlü yer sorgulanabilir.
  • Kent içinde bulunan tescilli ve tescilsiz tüm tarihi eserlere, bunlarla ilgili fotoğraf, kısa bilgi ve tescil fişlerine ulaşılabilir.
  • Mahallelere ilişkin olarak alan, nüfus ve muhtar iletişim bilgilerine ulaşılabilir.
  • Asri mezarlık bölgesindeki mezarlara ve defin bilgilerine ulaşılabilir.
  • Hobi bahçelerine ait bilgilere ulaşılabilir.
  • Polis Sorumluluk Sınırları, itfaiye yerleri, pafta indeksleri bilgilerine ulaşılabilir.
  • Arama Senaryolarında; Adres arama özelliği ile ilçe, mahalle, cadde, sokak, kapı no bilgileri 3 Boyutlu harita üzerinde görülebilir,
  • Önemli Yer Arama ile resmi/özel kurum (sağlık, eğitim, vb.) bilgileri, eczaneler, ulaşım noktaları, önemli tarihi binalar ve bilgileri, kültür ve turizm tesislerine ulaşılabilir.
  • Herhangi bir noktayı işaretleyerek o konumun adres bilgisini ekrana getirebilir,
  • Koordinat bilgisi girilerek koordinata gidebilir,
  • 3 Boyutlu model üzerinden alan ve mesafe ölçümü yapılabilir, profil alınabilir ve görüş analizi yapılabilir.
  • 3 Boyutlu Kent Rehberine sınırsız sayıda kullanıcı ulaşabilir.
  • 2013, 2010, 2008, 2007, 2006 uydu fotoğrafları ile  2014, 2005, 1992 hava fotoğrafı (ortofoto) görülebilir. Bu fotoğraflar 2015 hava fotoğrafı (ortofoto) ile kıyaslanarak şehrin yıllara göre gelişimi tespit edilebilir.
  • Yazılım üzerinde güncel deprem bilgileri, hava durumu bilgileri, wikipedia ve konum bilgileri görülebilir.
  • Google maps, Windows Live maps ve Openstreet maps gibi harita servisleri görüntülenebilir.